شهاب خدامرادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: حمل و نقل، یکی از ارکان توسعه اقتصادی کشورها محسوب میشود و توانایی و پیشرفت در این حوزه، نمادی از قدرت اقتصادی آن به شمار می رود.
رئیس هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری گفت: از سوی دیگر رشد اقتصادی کشورها، تقاضای استفاده از سامانههای حملونقل را افزایش داده که این مسئله در اغلب موارد باعث بروز مشکلاتی در عملکرد سیستم حملونقل میشود.
وی با بیان اینکه در بیشتر کشورهای پیشرفته، موضوع حملونقل جادهای توسط یک وزارتخانه یا سازمان حاکمیتی بهصورت مستقل راهبری میشود، گفت: اما در ایران مدیریت دو بخش حملونقل درونشهری و برونشهری توسط دو وزارتخانه مجزا – درونشهری با وزارت کشور و بینشهری با وزارت راه و شهرسازی _ انجام میپذیرد.
وی گفت: در کنار موارد مطرح شده، ذینفعان متعددی نظیر پلیس راهور، سازمان اورژانس کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور، شرکتهای خودروسازی، شرکتهای بیمهای و بسیاری بازیگران دیگر در صنعت حملونقل نقشآفرینی میکنند.
خدامرادی با بیان اینکه در این میان معاونت علمی نیز با هدف حل مسائل و معضلات ترافیکی اقداماتی را به سرانجام رسانده یا در حال اجرای طرح هایی است، گفت: از سوی دیگر با توسعه فناوریهای نوین و گسترش استفاده از آنها، حملونقل شکل جدیدی به خود گرفته است.
خدامرادی خاطر نشان کرد: ورود فناوریهای مختلف و چندوجهی به حوزه حملونقل، موجب مطرح شدن سامانههای هوشمند حملونقل شده که راهکارهای مختلفی را برای مرتفع کردن طیف وسیعی از مشکلات حملونقل ارائه میکنند.
وی تاکید کرد: گستردگی حوزه حملونقل، در کنار معضلات کلان حوزه حملونقل نظیر هدررفت انرژی، اتلاف وقت کاربران و آمارهای مجروحان و کشتهشدگان حوزه حملونقل، لزوم استفاده از فناوریهای پیشرفته و نوین را افزایش داده است. بدین منظور کشورهای مختلف دنیا، اقدام به افزایش سرمایهگذاری در بهکارگیری فناوریها در بخشهای مختلف حملونقل کرده اند.
خدامرادی مسئول هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی افزود: در ایران نیز شرکتهای دانشبنیان و توانمند متعددی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند که بیش از ۲۰۰ مجموعه توسط گروه هوشمندسازی این ستاد شناسایی شده است.
رئیس هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی گفت: با توجه به رشد فزاینده استفاده از سامانههای هوشمند در رفع مسائل و معضلات حوزه حملونقل و لزوم شناسایی راهکارهای علمی جهت رفع دغدغههای موجود در کشور از جمله حملونقل و ترافیک، جایگاه وظایف این ستاد به شمار می رود.
وی گفت: اسناد بالادستی مختلفی در حوزه حملونقل در کشور تدوین شده است که میتوان به طرح جامع حملونقل کشور، سند آمایش مراکز لجستیک کشور، برنامه استراتژیک بخش حملونقل جمهوری اسلامی ایران، راهبرد ملی ایمنی راههای کشور و سایر اسناد اشاره کرد که در تمامی اسناد به اهمیت موضوع هوشمندسازی حملونقل بهعنوان راهکاری جامع و کاربردی در دستیابی به اهداف مقرر شده در بخش حملونقل کشور هستند.
وی گفت: همچنین در سند برنامه استراتژیک بخش حملونقل کشور، از میان ۲۴ استراتژی تدوین شده، پس از اخذ نظرات خبرگی فعالان و مسئولان حوزه حملونقل کشور، در نهایت بر اساس امتیاز تجمیعی هر استراتژی، هفت استراتژی برگزیده مشخص شده که در این میان استراتژی هوشمندسازی حملونقل به عنوان استراتژی نخست برگزیده شده است.
خدامرادی افزود: بدین منظور نیز تا کنون طرح های ارزشمندی با راهبری این ستاد و با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان انجام و پیگیری شده است که از آن جمله میتوان به پروژههایی نظیر سامانه تماس اضطراری وسایل نقلیه جهت شناسایی بهموقع سوانح بههمراه اطلاعات دقیق از شدت و محل سانحه و ارسال اطلاعات به دستگاههای امدادی، سامانه رگولاتوری حملونقل بار جادهای کشور با هدف یکپارچهسازی و رهگیری فرآیند حملونقل بار و اتصال عرضه و تقاضا و جلوگیری از اخلال در نظام حملونقل بار کشور اشاره کرد.
رئیس هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری گفت: همچنین تفاهمنامهها و همکاریهای مختلفی میان این ستاد با سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، وزارت کشور، سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور، پلیس راهور، شهرداری اصفهان، اتحادیه حملونقل همگانی کشور، و سایر مجموعههای دولتی و خصوصی جهت معرفی سامانههای حملونقل هوشمند، تدوین اسناد راهبردی و تعریف پروژههای عملیاتی متعدد با همکاری میان ارگانهای مختلف انجام پذیرفته است.
وی با اشاره به همکاری با شهرداری گفت: ظرف کمتر از یک سال گذشته ارتباطات خوبی با شرکت کنترل ترافیک تهران برقرار کردیم تا شرکتهای دانش بنیان در مناقصاتی که این ارگان برگزار می کنند شرکت کنند.
رئیس هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری افزود: ستاد هوشمندسازی شرکتهای دانش بنیان فعال در عرصه حمل و نقل را در جریان مناقصات قرار می دهیم.
وی گفت: شرکت کنترل ترافیک تهران تسهیلاتی را برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته تا سازوکار پذیرفته شدن پروژه ها را راحت تر بگیرند و مجموعه های دانش بنیان بتوانند در مناقصه شرکت کنند و درنهایت محصولات ایرانی ساخته شده توسط این شرکتها مورد بهره برداری قرار بگیرد.
به گفته خدامرادی، تاکنون ۱۵ مناقصه برگزار شده و شرکتهای دانش بنیان هم در آن حضور داشته اند.
رئیس هوشمندسازی حمل و نقل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی خاطر نشان کرد: بیش از ۱۶۰ شرکت دانش بنیانی که مورد تایید ستاد توسعه حمل و نقل هستند در این مناقصات شرکت کردند؛ این مناقصات همواره در حال اجراست و خروجی آن مشخص نشده است.
وی تاکید کرد: بناست از محصولات ایرانی در شرکت کنترل ترافیک تهران مورد استفاده قرار بگیرد.
نظر شما